Workshop voor jongeren en jongvolwassenen

Waarom deze workshop speciaal voor jongeren/jongvolwassenen?

Wanneer je op jonge leeftijd al te maken hebt (gehad) met narcistische mishandeling, kan dat grote impact hebben op je zelfbeeld. Je hebt je ontwikkeld vanuit een onstabiele basis. Je kunt gevoelens ervaren van onzekerheid, schuld, schaamte of minderwaardigheid. Tegelijkertijd ben je nog op zoek naar je identiteit.

Wellicht heb je het gevoel dat jij hierin de enige bent. Je denkt dat het aan jou ligt en je begrijpt niet wat er aan de hand is. Misschien schaam je je ervoor en vind je het lastig om er met iemand over te praten. Wanneer je het probeert uit te leggen aan je omgeving, stuit je op onbegrip met reacties als ‘waar twee vechten, twee schuld…’

Als je in een narcistische omgeving bent opgegroeid, kan dat ook gevolgen hebben voor de omgang met anderen. Je loopt bijvoorbeeld steeds vast in liefdes-, vriendschaps-, familierelaties, of in contact met collega’s. Het kan zijn dat je je onbegrepen, verward, gekleineerd, afhankelijk of onveilig voelt. De kans is groot dat je herhaaldelijk in ongelijkwaardige relaties verzeild raakt.

Het doel van deze basisworkshop is:

  • je kennis en inzicht vergroten m.b.t. narcisme en psychopathie.
  • je bewustzijn vergroten m.b.t. de impact hiervan op jou.
  • handvatten krijgen m.b.t. de omgang met de narcist.
  • (h)erkenning vinden voor jouw gevoelens en ervaringen.
  • duidelijkheid krijgen over wie jij bent en wat je wilt met je leven.

Door middel van deze inzichten en bewustwording kom je steviger in je schoenen te staan. Dit kan je helpen bij de nieuwe stappen die je zet om je eigen leven inhoud en vorm te geven.

Inhoud:

Tijdens deze dag krijg je informatie m.b.t. narcisme en psychopathie en wat de gevolgen zijn voor het slachtoffer. Om de vertaalslag naar jezelf te maken, is er ook ruimte voor uitwisseling, vragen en oefeningen. De oefeningen zijn erop gericht jezelf beter te beschermen, je staande weten te houden en beter bij jezelf te kunnen blijven. Kortom, in deze workshop draait het nu eens om jou!

Doelgroep:

Jongeren en (jong)volwassenen tussen 16 en 26 jaar, die te maken hebben (gehad) met narcisme en psychopathie, bijv. in een ouder/kind relatie, liefdesrelatie, vriendschap of op school.

De trainers:

Anne-Marie: is coach, counselor en conflictbemiddelaar. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van docenten, teamleiders en directiemedewerkers binnen het onderwijs. Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk waar ze o.a. cliënten begeleid van narcistische mishandeling.

Tanja: is therapeute en werkt vanuit verschillende disciplines. Ze geeft al jaren trainingen en workshops aan zowel kinderen als volwassenen, en is breed opgeleid. Ook Tanja is gespecialiseerd in hulp na narcistische mishandeling.

Paula: is transformatiecoach/psychosociaal therapeut en heeft Jeugdwelzijnswerk (HBO-J) gestudeerd. Ze heeft ruime ervaring met het werken met slachtoffers van narcistische mishandeling.

Alle trainers maken deel uit van ons netwerk van gespecialiseerde coaches en therapeuten.

Voorkennis:

Het boek “herstellen van narcistische mishandeling” van Iris Koops. Wij raden je aan om ten minste de eerste drie hoofdstukken uit dit boek gelezen te hebben, om het maximale uit de workshop te halen.

Aanmelden, tijden en prijs

De workshop wordt gegeven via open inschrijving. Heb je interesse, stuur ons dan een bericht via het contactformulier. Bij voldoende aanmelding plannen we de workshop in.

De workshop wordt in het centrum van het land gegeven en duurt van 10:00 – 16:30. De kosten bedragen € 86,- , dit is inclusief koffie en thee maar exclusief lunch.